Radni sastanak o novom ciklusu kreativnih radionica

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Od rujna 2016. u Udruzi osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje kontinuirano su se provodile kreativne, tematske radionice koje su u razdoblju od pola godine iznjedrile mnoštvo ideja, čudesnih slikarskih motiva, oplemenjivanja drvenih elemenata i sličnog.

Sve smo imali prilike vidjeti na prigodnim završnim izložbama kojima smo zaokruživali svaku od tematskih radionica.

Tako smo zajedno prošli šarolik put od motiva drveća, šarenih kiša, začudnih leptira, šarenih lica u tehnici kolaža, preko božićne priče izvedene u drvenim elementima, pa sve do oslikavanja golemih uskršnjih pisanica i njihovog postavljanja na trgove i parkove Svete Nedelje.

 

Taj kreativni put stvorio je jezgru članova koji žele nastaviti istraživanje na svome kreativnom putu. U tu svrhu u Udruzi je u četvrtak,  18. svibnja 2017. održan radni sastanak s vodstvom Udruge, voditeljicom kreativnih radionica Sandrom Veseli, sa zainteresiranim članicama i članovima,  asistentima i roditeljima, a na kojem je najavljen novi ciklus radionica.

 

Kako smo kroz protekli rad i iskustveno sazrjeli, iznesene su novine i nova koncepcija rada na radionicama. Tako smo sastanak započeli s konstruktivnim prijedlozima o tome što bismo mogli, a do sada smo propustili učiniti, da bi naša međusobna komunikacija, u svrhu većeg poštivanja kreativnih procesa i međusobne podrške, bila još bolja.

Jedna od novina svakako jest da će naši osobni asistenti i asistentice koji će se priključiti radionicama, biti “tiha”, tehnička podrška svim osobama s invaliditetom uključenima u projekt. Njihova će pomoć zasigurno znatno olakšati nam i omogućiti da ono što naučimo još lakše prenesemo na papir, drvo, staklo i da naša kreativnost uistinu dođe u prvi plan.

 

Ono što svakako jest vrijedno posebnog naglašavanja, a zaslužuje sve pohvale jest sljedeće:

poštujući naše individualne talente, vještine, želje i mogućnosti, ovoga puta dano nam je na izbor, pa tako možemo birati na koji način i na kojoj radionici želimo iskušati našu kreativnost. U ponudi su čak tri:

1.     Radionica koja će se izborom motiva i tehnika nasloniti na prethodnu slikarsku radionicu, ali na nov i svjež način.

2.     Za one koji žele razmaknuti svoje kreativne vidike i uhvatiti se u koštac sa složenijim slikarskim motivima i tehnikama, a sudeći po radovima izloženima oku javnosti ima nas dosta, mogu slobodno mašti dati na volju, u kombinaciji sa strpljivošću i upornošću.

3.     Radionica na kojoj će se otići korak dalje u izradi motiva od drveta.

 

Važno je napomenuti da je prijevoz za osobe u invalidskim kolicima i teško pokretne, osiguran.

 

Ono što posebno raduje i ohrabruje jest stav da ove radionice, osim što za svrhu imaju da nas aktiviraju i zabave, te da opravdaju sredstva dobivena za projekt, prije svega za zadaću imaju da nas poduče kako se usuditi i istražiti područja kreativnosti s kojima se nismo susreli. Kako naučeno prenijeti u naš život i tako ga time dodatno osmisliti. U tom smislu, to ne znači samo prekoračenje naših vlastitih ograničenja, već je to i postavljanje temeljnih boja za sliku koju postavljamo kao kriterij kako želimo da nas svi oni koji dolaze s nama u doticaj, vide.

 

 

Radionice započinju u lipnju, a svi zainteresirani mogu se javiti na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili broj mobitela: 097 6706 044 (Sandra).