Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

30. studenog 2017. godine završio je dvomjesečni projekt „Drveni kreativni kutak“, koji je financirala Zagrebačka županija. Radionice su se provodile pod budnim okom izvoditeljice radionica Sandre Veseli.Cilj projekta bio je da se osobe s invaliditetom ne povuku u osamu, da se spriječi pasivizacija psihofizičkih mogućnosti, osjećaj beskorisnosti i napuštenosti.Kroz radionice se osobama s invaliditetom osiguralo dostupno i kvalitetno neformalno obrazovanje kroz koje su sudionici stekli nova znanja, vještine i kompetencije.Poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja osoba s invaliditetom, njihova integracija i socijalizacija za što kvalitetniji i samostalniji život u lokalnoj zajednici bila je krajnja svrha projekta.

 

Gotovi proizvodi, anđeli, krasiti će scenu Centra za kulturu Trešnjevka, 14. prosinca, u sklopu kulturno-zabavne manifestacije „I mi smo zvijezde“ u organizaciji Udruge invalida rada Zagreba

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 Dragi članovi obavještavamo vas da smo započeli sa novim ciklusom radionica, a ovaj put povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.

U suradnji sa Turističkom zajednicom Sv. Nedelje počeli smo sa projektom ukrašavanja dva uskrsna jaja koje će biti izložena na gradskom trgu u Sv. Nedelji i na jezeru Kipišće u Strmcu.

Veliki posao je pred nama, ali se jako veselimo i jedva čekamo da vidimo rezultate.

Radionice su otvorene za sve članove, a održavaju se utorkom u večernjem terminu i subotom ub jutarnjem terminu.

 

Slike radionice i naše uskršnje kreacije mogu se pogledati u našoj galeriji ili brzim klikom na doljnji hiperlink. 

 

Uskršnja radionica slike

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Advent je predivno doba u godini kada se pripremamo za Božić. Za nas i naše članove je to vrijeme ljubavi, zajedništva, topline i dobrih dijela.

Tako smo se i mi tim povodom ponovno okupili i odlučili napraviti nešto što ćemo moći pokazati članovima, suradnicima i široj javnosti!

Ove godine odabrali smo adventski kalendar sastavljen od čizmica koje je sašila naša vrijedna članica Vesna Lisec, a 15-tak članova i osobnih asistenata su dali svoj doprinos kako bi ih ukrasili najbolje što možemo.

Pa tako dragi članovi, suradnici i šira javnosti u našem „Adventskom kalendaru“ ćete moći uživati od 1. prosinca 2017. godine. Valja napomenuti da će u slatkišu svakodnevno iz čizmice uživati onaj tko nam prvi taj dan pokuca na vrata.

 

Željno vas očekujemo u prostorijama Udruge! 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Vježbanje i nutricionističke radionice se provode u prostoru Udruge s ciljem promjene životnih navika osoba s invaliditetom i poboljšanje njihovog općeg psihofizičkog zdravlja.

U projekt su uključene isključivo osobe s invaliditetom, a on se sastoji od dvije glavne aktivnosti: vježbe u teretani te nutricionističke radionice i predavanja za osobe s invaliditetom. 

Termin održavanja vježbi je ponedjeljkom i srijedom u 13 sati.

Uz pomoć treninga te radionica i predavanja planiramo unaprijediti psihičko i tjelesno zdravlje naših članova. Sudionici će dobiti znanje o vježbanju i nutricionizmu te usvojiti zdrave životne navike. Sudionici će kroz projekt biti potaknuti da i samostalno rade na poboljšanju svog psihosocijalnog zdravlja te da nakon isteka projekta ne posustanu od zdravog načina života i nastave s vježbanjem i zdravom prehranom. Stečeno znanje će prenositi i drugima koji nisu imali priliku sudjelovati na projektu.

Trenerica Iva Lulić je na početku provedbe upoznala sve korisnike, njihovo psihofizičko i zdravstveno stanje te prehrambene navike. Nakon toga prilagodila je program i vježbe grupi polaznika. Vježbe se sastoje od vježbi istezanja, disanja, opterećenja, rad s utezima, vježbe izdržljivosti, opuštanja te vježbe na multifunkcionalnoj spravi koju smo kupili u sklopu projekta. Vježba traju do kraja prosinca, ali nadamo se da ćemo imati priliku nastaviti provoditi vježbe i u sljedećoj godini.

Osvrti

Josip Šoić

Ovim putem želim izraziti svoje zadovoljstvo projektom fitness vježbi u našoj udruzi. Ovakav način vježbanja puno znači za osobe s invaliditetom gdje se potiče tjelesna aktivnost. Meni osobno puno znači program i način rada trenerice Ive koja se trudi i prilagođava našim potrebama. Volio bih da se i u budućnosti ovaj projekt nastavi za naše dobro. 

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Projekt „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Provođenjem usluge osobne asistencije nastoji se spriječiti institucionalizacija i socijalna isključenost,te se nastoji pomiriti poslovni i obiteljski život za što samostalniji život i veću uključenost u zajednicu.Kvalitetnim provođenjem vremena korisnici usluge osobne asistencije osjećaju se zadovoljnije, sretnije te osjećaju pripadnost zajednici na ravnopravnoj osnovi.

 

Opći cilj projekta „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, dok je specifični cilj povećanje socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz pružanje usluge osobne asistencije.

Ciljane skupine ovog projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, u dobi od 18 do 65 godina, te odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, u dobi od 18 do 65 godina.

 

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 657.622,23 HRK te se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 657.622,23 HRK. Razdoblje provedbe projekta započelo je 31. ožujka 2017. godine, a traje dvadeset mjeseci. U projekt je uključeno 6 korisnika usluge osobne asistencije.

 

Koordinatorica/voditeljica projekta je Petra Matijaščić Žugaj koju možetekontaktirati, ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz pružanje usluge osobne asistencije, na sljedeće brojeve 3336-718, 091 3336 719 ili putem maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.