User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Projekt „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Provođenjem usluge osobne asistencije nastoji se spriječiti institucionalizacija i socijalna isključenost,te se nastoji pomiriti poslovni i obiteljski život za što samostalniji život i veću uključenost u zajednicu.Kvalitetnim provođenjem vremena korisnici usluge osobne asistencije osjećaju se zadovoljnije, sretnije te osjećaju pripadnost zajednici na ravnopravnoj osnovi.

 

Opći cilj projekta „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, dok je specifični cilj povećanje socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz pružanje usluge osobne asistencije.

Ciljane skupine ovog projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, u dobi od 18 do 65 godina, te odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, u dobi od 18 do 65 godina.

 

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 657.622,23 HRK te se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 657.622,23 HRK. Razdoblje provedbe projekta započelo je 31. ožujka 2017. godine, a traje dvadeset mjeseci. U projekt je uključeno 6 korisnika usluge osobne asistencije.

 

Koordinatorica/voditeljica projekta je Petra Matijaščić Žugaj koju možetekontaktirati, ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz pružanje usluge osobne asistencije, na sljedeće brojeve 3336-718, 091 3336 719 ili putem maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Udruga osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje provodi program „Kreativne radionice“, koji financira Zagrebačka županija i projekt „Božićna priča Udruge osoba s invaliditetom“, koji financira Grad Sveta Nedelje. Radionice se provode tri puta tjedno.

 

Cilj radionica je:
- organizirano provođenje slobodnog vremena

- tjelesni i psihomotorni razvoj, socio-emocionalni razvoj i razvoj ličnosti

- razvijanje govora, komunikacije, izražavanja i stvaralaštva

Sudionici radionica izrađuju različite elemente i oblike te se služe različitim likovnim tehnikama. Izvoditeljica radionica je Sandra Veseli. Po završetku radionica biti će organizirane izložbe, jedna će se održati 02.12.2016. godine povodom obilježavanja međunarodnog dana osoba s invaliditetom, dok će druga biti 16.12.2016. godine.

Kakva je atmosfera na radionicama i što smo do sada napravili pogledajte u Galeriji.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na sve kontakt brojeve.

 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 Dragi članovi obavještavamo vas da smo započeli sa novim ciklusom radionica, a ovaj put povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.

U suradnji sa Turističkom zajednicom Sv. Nedelje počeli smo sa projektom ukrašavanja dva uskrsna jaja koje će biti izložena na gradskom trgu u Sv. Nedelji i na jezeru Kipišće u Strmcu.

Veliki posao je pred nama, ali se jako veselimo i jedva čekamo da vidimo rezultate.

Radionice su otvorene za sve članove, a održavaju se utorkom u večernjem terminu i subotom ub jutarnjem terminu.

 

Slike radionice i naše uskršnje kreacije mogu se pogledati u našoj galeriji ili brzim klikom na doljnji hiperlink. 

 

Uskršnja radionica slike

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Udruga osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje organizirala je „Dane otvorenih vrata Udruge“ od 23. do 25. svibnja 2016. godine u prostoru Udruge.


Prvi dan bio je rezerviran za druženje s članovima Kluba invalida rada iz Zagreba, u sklopu kojeg je gostima, nakon plesa, likovnih radionica i sportskog odmjeravanja snaga, omogućeno razgledavanje Samobora.

Drugi dan bio je posvećen kratkim i edukativnim predavanjima, ne bi li se građani upoznali s radom i aktivnostima Udruge te saznali kako i na koji način mogu pomoći i olakšati život djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Na temu “Isti, a različiti” govorila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija. O “Prilagodbi osnovne škole djeci s teškoćama u razvoju” kratko je predavanje održao ravnatelj Osnovne škole Milana Langa iz Bregane Igor Matijašić. “Prava i položaj osoba s invaliditetom i duševnim smetnjama” obrazložile su tajnica Udruge Petra Matijaščić Žugaj i tajnica Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan Daria Jagić, a o “Parodontologiji i oralnoj higijeni” govorila je Anita Matijaščić iz Stomatološke poliklinike Zagreb. Nakon vrlo zanimljivih predavanja, prisutnima se obratila Mira Pekeč Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, koja je pohvalila rad Udruge i lokalnu zajednicu u kojoj su prepoznate potrebe osoba s invaliditetom.

Završni dan protekao je u dječjim igraonicama i radionicama u kojima su nam se pridružili mališani iz Dječjeg vrtića Izvor. Na početku programa zabavili su se uz predstavu Matije i Tatjane Vuletić iz naše samoborske cirkuske udruge Razbibriga. Priređena je i poznata društvena igra “Čovječe ne ljuti se”, s velikim figurama i podnom podlogom. Na taj su način mališani iz vrtića Izvor uspostavili kontakt sa svojim vršnjacima, koji imaju i neke drugačije životne potrebe od njih.

Da bi ugođaj bio potpun simbolična otvorena vrata na ulazu u prostorije Udruge osoba s invaliditetom na Autobusnom kolodvoru u Samoboru, gdje su bile organizirane sve ove aktivnosti, postavio je samoborski majstor-umjetnik Niko Barun uz asistenciju Darka Kupresa.

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Vježbanje i nutricionističke radionice se provode u prostoru Udruge s ciljem promjene životnih navika osoba s invaliditetom i poboljšanje njihovog općeg psihofizičkog zdravlja.

U projekt su uključene isključivo osobe s invaliditetom, a on se sastoji od dvije glavne aktivnosti: vježbe u teretani te nutricionističke radionice i predavanja za osobe s invaliditetom. 

Termin održavanja vježbi je ponedjeljkom i srijedom u 13 sati.

Uz pomoć treninga te radionica i predavanja planiramo unaprijediti psihičko i tjelesno zdravlje naših članova. Sudionici će dobiti znanje o vježbanju i nutricionizmu te usvojiti zdrave životne navike. Sudionici će kroz projekt biti potaknuti da i samostalno rade na poboljšanju svog psihosocijalnog zdravlja te da nakon isteka projekta ne posustanu od zdravog načina života i nastave s vježbanjem i zdravom prehranom. Stečeno znanje će prenositi i drugima koji nisu imali priliku sudjelovati na projektu.

Trenerica Iva Lulić je na početku provedbe upoznala sve korisnike, njihovo psihofizičko i zdravstveno stanje te prehrambene navike. Nakon toga prilagodila je program i vježbe grupi polaznika. Vježbe se sastoje od vježbi istezanja, disanja, opterećenja, rad s utezima, vježbe izdržljivosti, opuštanja te vježbe na multifunkcionalnoj spravi koju smo kupili u sklopu projekta. Vježba traju do kraja prosinca, ali nadamo se da ćemo imati priliku nastaviti provoditi vježbe i u sljedećoj godini.

Osvrti

Josip Šoić

Ovim putem želim izraziti svoje zadovoljstvo projektom fitness vježbi u našoj udruzi. Ovakav način vježbanja puno znači za osobe s invaliditetom gdje se potiče tjelesna aktivnost. Meni osobno puno znači program i način rada trenerice Ive koja se trudi i prilagođava našim potrebama. Volio bih da se i u budućnosti ovaj projekt nastavi za naše dobro.