SPAJANJE SVJETOVA: Komunikacija djece s teškoćama u razvoju

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

„Spajanje svjetova: Komunikacija djece s teškoćama u razvoju“ je projekt koji je financiran od strane Hrvatske elektroprivrede d.d. u sklopu natječaja Svjetlo na zajedničkom putu 2015. Svrha projekta je omogućavanje djeci s teškoćama u razvoju da se još više i konstruktivnije uključe u svijet oko sebe, u svoju okolinu, time što će kroz provjerene pristupe, vježbe, tehnike i igre usvojiti socijalne i komunikacijske vještine uz pomoć kojih će im biti lakše izraziti se. Sa druge strane, to će im biti omogućeno i time što će se utjecati i na njihovu okolinu, prvenstveno roditelje, kako bi se razvila u smjeru da poziva, prihvaća i konstruktivno reagira na njihovu verbalnu i neverbalnu komunikaciju.

Cilj projekta jest poboljšanje komunikacije djece korisnika projekta i njihovih roditelja te nalaženje efikasnih načina zadovoljavanja nezadovoljenih potreba djece i roditelja.

Projekt se provodio u Osnovnoj školi Milana Langa Bregana te je bilo uključeno 14 izravnih korisnika (djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji), dok su neizravni korisnici bili učitelji odnosno profesori, stručni suradnici škole te asistenti u nastavi. Projekt se odvijao kroz 10 tematskih radionica – jednom tjedno za roditelje te jednom tjedno za djecu, te je sveukupno održano više od 20 radionica. Izvoditeljica projekta bila je Tanja Pribeg, magistra psihologije.