Biti fit je IN

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Vježbanje i nutricionističke radionice se provode u prostoru Udruge s ciljem promjene životnih navika osoba s invaliditetom i poboljšanje njihovog općeg psihofizičkog zdravlja.

U projekt su uključene isključivo osobe s invaliditetom, a on se sastoji od dvije glavne aktivnosti: vježbe u teretani te nutricionističke radionice i predavanja za osobe s invaliditetom. 

Termin održavanja vježbi je ponedjeljkom i srijedom u 13 sati.

Uz pomoć treninga te radionica i predavanja planiramo unaprijediti psihičko i tjelesno zdravlje naših članova. Sudionici će dobiti znanje o vježbanju i nutricionizmu te usvojiti zdrave životne navike. Sudionici će kroz projekt biti potaknuti da i samostalno rade na poboljšanju svog psihosocijalnog zdravlja te da nakon isteka projekta ne posustanu od zdravog načina života i nastave s vježbanjem i zdravom prehranom. Stečeno znanje će prenositi i drugima koji nisu imali priliku sudjelovati na projektu.

Trenerica Iva Lulić je na početku provedbe upoznala sve korisnike, njihovo psihofizičko i zdravstveno stanje te prehrambene navike. Nakon toga prilagodila je program i vježbe grupi polaznika. Vježbe se sastoje od vježbi istezanja, disanja, opterećenja, rad s utezima, vježbe izdržljivosti, opuštanja te vježbe na multifunkcionalnoj spravi koju smo kupili u sklopu projekta. Vježba traju do kraja prosinca, ali nadamo se da ćemo imati priliku nastaviti provoditi vježbe i u sljedećoj godini.

Osvrti

Josip Šoić

Ovim putem želim izraziti svoje zadovoljstvo projektom fitness vježbi u našoj udruzi. Ovakav način vježbanja puno znači za osobe s invaliditetom gdje se potiče tjelesna aktivnost. Meni osobno puno znači program i način rada trenerice Ive koja se trudi i prilagođava našim potrebama. Volio bih da se i u budućnosti ovaj projekt nastavi za naše dobro.