Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom UP.02.2.2.02.0049

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Projekt „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Provođenjem usluge osobne asistencije nastoji se spriječiti institucionalizacija i socijalna isključenost,te se nastoji pomiriti poslovni i obiteljski život za što samostalniji život i veću uključenost u zajednicu.Kvalitetnim provođenjem vremena korisnici usluge osobne asistencije osjećaju se zadovoljnije, sretnije te osjećaju pripadnost zajednici na ravnopravnoj osnovi.

 

Opći cilj projekta „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, dok je specifični cilj povećanje socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz pružanje usluge osobne asistencije.

Ciljane skupine ovog projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, u dobi od 18 do 65 godina, te odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, u dobi od 18 do 65 godina.

 

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 657.622,23 HRK te se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 657.622,23 HRK. Razdoblje provedbe projekta započelo je 31. ožujka 2017. godine, a traje dvadeset mjeseci. U projekt je uključeno 6 korisnika usluge osobne asistencije.

 

Koordinatorica/voditeljica projekta je Petra Matijaščić Žugaj koju možetekontaktirati, ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz pružanje usluge osobne asistencije, na sljedeće brojeve 3336-718, 091 3336 719 ili putem maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.